Søk
Close this search box.

Hagedesign

La oss skape den perfekte hagen for deg

Hagen er som en ekstra stue. Den er stedet der vi får sol i ansiktet, samles for gode samtaler og måltider, og der vi finner ro i en hektisk hverdag. Kanskje ønsker du deg en hage der barna kan leke og herje, et sted å invitere gode venner til grillfester og andre sammenkomster? Eller kanskje du er nysgjerrig på tanken om å bli mer selvforsynt, og ønsker å dyrke dine egne frukt og grønnsaker? Uansett om hagen er liten eller stor kan vi hjelpe deg med å realisere dine visjoner og drømmer.

Hos oss er vi et team profesjonelle landskapsarkitekter som er spesialister på å skape byggbare ideer til din hage.

Vi tar hensyn til dine behov og ønsker, og vil jobbe sammen med deg for å komme frem til et uterom som du vil elske å tilbringe tid i.

Helhetlig planlegging av hagen er kostnadsbesparende;
Vi bistår med en gjennomtenkt designplan, som reduserer behovet for endringer i etterkant.

hagekos

Vi tilbyr et bredt spekter av hage- og uteromsplanlegging:

hagekos
 • Plantevalg og -plassering for alle årstider
 • Helhetlig design tilpasset ulike funksjoner og ønsker
 • Materialvalg med fokus på både estetikk og robusthet
 • Stemningsfull belysning
 • Trapper, murer og rekkverk
 • Detaljer for robuste og varige løsninger
 • Transformasjon av problemområder

Vi kan hjelpe deg med alt fra full transformasjon av hagen til mindre endringer, som for eksempel planlegging av en inngangstrapp eller et enkelt blomsterbed.

Det spiller heller ingen rolle om boligen din er nybygd eller om du ønsker å oppgradere hagen du har hatt i flere år. Dersom du ønsker å utføre enkelte arbeider selv kan vi tilpasse oss dette, og lage planer som realiseres etappevis.

Ta kontakt for en gratis konsultasjon, så kan vi diskutere hvordan vi kan hjelpe deg med å skape din drømmehage

Prosessen:

1) Befaring i din hage

Etter du har vært i kontakt med en av våre landskapsarkitekter vil vi avtale en befaring. Befaringen vil gi oss innsikt i hvilke visjoner og behov dere har for deres hage. I tillegg vil vi få et inntrykk av mulighetene for å realisere dette basert på kvalitetene på tomta.

Det er også viktig for oss å få et innblikk i deres budsjett, i tillegg til hvor detaljert tegnemateriale dere vil ha behov for. På befaringen vil vi også ta bilder av hagen, og utføre oppmåling ved behov.

Pris for befaring vil avhenge av hvor lang tid vi bruker på å reise til deg. Ta kontakt med oss for et tilbud!

Dersom du bor mindre enn 1 time med bil fra Drammen vil befaringen være gratis!

Etter befaringen vil vi gi deg et tilbud på oppdraget. Tilbudet vil være skreddersydd dine ønsker og behov for hagen.

Prisen vil avhenge av faktorer som størrelsen på tomta, hvor krevende terrengforhold og grunnforhold hagen din har og hvor detaljert tegnemateriale du ønsker.

Vi kan tilby alt fra enkle konseptskisser, enkle digitale skisser, til detaljerte arbeidstegninger med nøyaktige mål.

2) Vi gir deg et tilbud

3) Vi tegner og går igjennom utkastet til hagen din

Når tegningene er ferdigstilt har du muligheten til å selvstendig fortsette arbeidet i ditt eget tempo. Alternativt kan du overlate hele eller deler av byggeprosessen til oss, slik at du bare kan nyte en ferdig og funksjonell hage.

Vi kan ta hele prosessen for deg, eller bistå med alt fra:

 • Prosjekt- og byggeledelse
 • Innhenting av tilbud fra entreprenører
 • Nøye oppfølging under byggeperioden
 • Bistand med byggesøknad til kommunen ved behov

4) Justering av tegning ved behov og oversendelse av ferdigstilte tegninger

Liste over tegnemateriale vi tilbyr

Enkel digital skisse

Inkluderer en enkel digital skisse av løsningene for din hage. Tegningen kan for eksempel vise plassering og utforming av plantebed, oppholdsarealer, innkjørsel og trapper.

Detaljert hageplan

En detaljert hageplan vil i tillegg inkludere nøyaktige mål og beregninger av terrengforhold, utstyr/møblering, overvannshåndtering o.l.

Planteplan og planteliste

En planteplan er en detaljert tegning og beskrivelse av den nye vegetasjonen på tomta, samt den eksisterende vegetasjonen som du vil beholde. Vi vil hjelpe deg med å velge ut plantearter og plassering av disse basert på stedlige forhold som sol og skygge, jordas egenskaper og vindeksponering. I tillegg vil du motta en liste over artene med bilder og antall slik at du kan bestille plantene.

Detaljtegninger

Inkluderer detaljerte arbeidstegninger av konstruksjoner som trapper og murer, samt tegninger og beskrivelser av oppbygging av plantebed og dekker.

Terrengsnitt

Med terrengsnittet får du en klar visualisering av høydevariasjoner, noe som er essensielt for effektiv planlegging og design av utendørsområder.

3D-visualiseringer og illustrasjoner

Fordelen med 3D-visualisering og illustrasjoner er at prosjektet vil være lettere å sette seg inn i for deg som kunde, når entreprenør skal prise og ved en eventuell byggesøknad.