Søk
Close this search box.

Portalen, Unionparken

SSAS sine landskapsarkitekter har prosjektert utomhusarealene tilhørende kontorbygget Portalen.

STED

Drammen

OPPDRAGSGIVER

Union eiendomsutvikling

VÅR ROLLE

Prosjekterende landskapsarkitekt

FERDIGSTILT

2021

SSAS sin landskapsavdeling har prosjektert utomhusarealene tilhørende kontorbygget Portalen, som spenner over eksisterende «Brodals gummivarefabrikk».

Prosjektet er en del av Grønlands transformasjon fra industriområde til en ettertraktet bydel som har pågått de siste 20 årene, og har mottatt prisen for «årets hageanlegg av Drammens forskjønnelse og Gavn».

Juryen beskriver anlegget som: «En imponerende transformasjon som er utført med høykvalitetsarkitektur, både i utforming, farger og materialbruk … Et prisverdig initiativ som både gagner leietakere og beboere, men også gir et åpent og tilgjengelig rom for publikum». Juryen trekker også frem parkens åpenhet og inviterende atmosfære som en spesielt positiv kvalitet ved prosjektet.

Intensjonen med utomhusanlegget har vært å tilføre en grønn oase mellom store bygningsmasser. Samtidig skulle anlegget tilpasses eksisterende amfi. Anlegget har et moderne formspråk og er full av blomstrende stauder, trær og busker. Andre elementer i parken er plasser og gangveier i granitt, veltrimmede plenarealer og cortenstålvegger med påmonterte sittebenker i stil med fargene på kontorbygget Portalen.

Vil du vite mer?

Relaterte referanser

Byggteknikk

Garnes ungdomsskole – forprosjekt

Maria Feghts gate
Samferdsel og infrastruktur

Maria Feghts gate

Dragonhoyden
Plan og landskapsarkitektur

Dragonhøyden