Søk
Close this search box.

Hotel River Station og Drammen Business Center

Ved jernbanestasjonen i Drammen reises nå to bygg mot elva, et hotell og et kontorbygg. Stener Sørensen AS bistår med utomhus prosjektering for disse to byggene.

Hotellet Quality Hotel River Station åpner i november 2019, mens kontorbygget Drammen Business Center vi stå ferdig 1. februar 2020. De to byggene skal stå ved siden av hverandre, og vil være en del av Drammens nye skyline mot elva.

Fremtidsbilde. Bildet er lånt fra RIFT, deretter redigert med tekst.

Hotellet vil få to definerte uterom, et i øst og et i vest. Det på østsiden har myke former og vil være en slags hage og forlengelse av restauranten slik at man kan spise frokosten sin ute i morgensola. Området i vest skal få uteservering i tilknytning til baren på hotellet. Her vil det være opphøyde plantekasser som skjermer mot omliggende areal. Alle harde dekker utenfor hoteller vil være i plasstøpt betong. Dr. Hansteinsgate vil ombygges på nytt og få gatetrær og sykkelvei i strekningen utenfor hotellet.

Drammen Business Center er et BREEAM-NOR klassifisert byggeprosjekt hvor valg av materialer og plantebruk utendørs er kvalitetssikret opp mot BREEAM-NOR som miljøsertifisering. Det er ikke store uteområder tilhørende dette bygget, men de kobler seg til hotellet i vest.

I dag er det en byggeplass (mai 2019)
Plantegning som viser hvordan uteområdet skal bli (mellom de to byggene)

Andre aktuelle saker

Kommunegaarden
Plan og landskapsarkitektur

Kommunegården i Sandvika begynner å ta form

Hotvetveien
Samferdsel og infrastruktur

Hotvetveien oppgraderes

byggeplass mars2022
Oppmåling

Oppmåling: Neselva Hageby 3