Søk
Close this search box.

Kommunegården i Sandvika begynner å ta form

Stener Sørensen sin landskapsavdeling har bistått Bærum kommunale pensjonskasse / totalentreprenør Strøm Gundersen AS som prosjekterende landskapsarkitekt.

Vi har vært med i hele prosessen fra revidert rammesøknad, IG og arbeidstegninger tegninger og byggeoppfølging. Vi har også bistått med deltagelse i kunstutvalg for utendørs kunstverk.

fasade-med-hovedinngang
Dette bildet er lånt fra Bærum kommune sin nettside

Kommunegården i Sandvika totalrehabiliteres og utvides og endres fra å være et rent kontorbygg for kommunens ansatte til å huse både ansatte og innbyggertjenester. Det skal være et åpent sted hvor publikum føler seg velkommen med eksempelvis innovasjonslab og åpen kantine for alle.

Bygget skal innfri høyeste BREEAM-klassifisering og energiklasse A. Dette gjelder også utearealene i tilknytning Kommunegården. Uteområdene består av små uteplasser og torg bestående av granittdekker, beplantning, sittearealer og vannrenner og regnbed.

Uteområdene er dimensjonert for å håndtere mange mennesker og tung trafikk. Det er fra landskapsarkitekt sin side jobbet mye med å koble nye uterom til eksisterende arealer rundt, så kommunegården blir koblet på omgivelsene på en god måte. Deler av veg og torg foran Kommunegården og kulturhuset i Sandvika ligger på kjellertak.

Kommunegaarden
Fra byggeplass – september 2022

Andre aktuelle saker