Søk
Close this search box.

Veritas Have

Veritas Have er et nytt boligprosjekt lokalisert på Høvik, i historiske omgivelser i tilknytning Veritas-tomta. Det bygges 50 høystandard leiligheter fordelt på fire nye bygg. Stener Sørensen bistår med utomhus prosjektering i dette prosjektet, hvor både vei- og landskapsavdelingen er med.

Veritas Have Veritas Have Veritas Have Veritas Have

Under to av blokkene skal det bygges parkeringskjeller, hvor den ene delen er over to etasjer. All parkering på tomta, også gjesteparkering, er tilknyttet denne kjelleren slik at uteområdene er forbeholdt gående og syklende. I tillegg til de nye byggene er det to eksisterende sveitservillaer, og to andre historiske bygg som skal ivaretas på tomta.

Fokus for landskapsarkitekt har vært å implementere de nye tiltakene godt inn i eksisterende terreng. I tillegg har lark bistått med tilpasninger for å kunne ta vare på så mange trær som mulig på tomta. En stor eik er regulert bevart, i tillegg er det bevart flere store flotte furutrær i vest, og et skogholt i øst.

Midt i tomta er det også en mur som bevares. Det er en natursteinsmur med historisk preg. Ved denne muren vil det etableres uteoppholdsareal og lekeplass. Det har vært fokus på å velge planter, apparater og materialer som passer godt inn som diskre detaljer for å ivareta både det historiske og det moderne.

Boligene er innflyttingsklare neste år.

 

Andre aktuelle saker

Kommunegaarden
Plan og landskapsarkitektur

Kommunegården i Sandvika begynner å ta form

Hotvetveien
Samferdsel og infrastruktur

Hotvetveien oppgraderes

byggeplass mars2022
Oppmåling

Oppmåling: Neselva Hageby 3